6 x Inspiratie uit het land

Hoe word je de drukte de baas, wat is het nut van de Generatie Toolkit en wat verstaan we precies onder Jobcrafting? Zes Meester in je Werk-activiteiten uit het land uitgelicht.

Passiespel: inspirerend en leerzaam

Wat drijft jou in je dagelijkse werk? Is dat de passie van de Nannie, de Levensgenieter, de Perfectionist of de Bff? Het passiespel helpt je met het antwoord.

Het Passiespel was tijdens de Meester in je Werk-week een onderdeel van het rondreizende A+O fonds team. Dit Passiespel is een kleurrijk en ludiek spel dat inzicht geeft in waar jouw vuurtje precies van gaat branden, wat jou energie geeft en wat simpelweg voor jou het leuks en daarmee het belangrijkste is om te doen en om te bewaken.

Tijdens de Meester in je Werk-week 2017 werd duidelijk dat er in gemeenteland veel Bff’s zijn, gevolgd door Perfectionisten, Levensgenieters en als laatste (but not least!) Nannies.
Deelnemers waren enthousiast over dit spel. ‘Leuk om met collega’s te doen’, ‘Op een luchtige manier wordt de kracht van medewerkers besproken’, en ‘Dit spel heeft een positieve insteek – alle rollen zijn goed!’ Volgens deelnemers geeft het Passiespel bovendien inzicht en herkenbaarheid in jezelf, inzicht in anderen, en is het daarmee inspirerend en heel leerzaam.

Meer weten? Surf dan naar www.aeno.nl

Werken in het Westen, Gemeente Ronde Venen, Locatie Mijdrecht

Meer begrip dankzij de Generatie Toolkit

Een appje sturen om je ziek te melden, dat is toch de snelste manier? Vindt generatie Einstein. Maar generatie X vindt dit juist onpersoonlijk. Hoe ga je in een organisatie om met deze communicatieverschillen en op welke manier kun je elkaar ondanks deze verschillen juist versterken?

Een beetje onwennig begint iedereen naar elkaars leeftijd te vragen. Want is dat niet ongepast als eerste vraag? Maar om bij de workshop ‘Generatie Toolkit’ een groepsindeling te kunnen maken, moeten de deelnemers in een kring staan op leeftijd, van jong naar oud. Elke generatie, de Einsteiners, Generatie Y, Generatie X en de Babyboomers, is vertegenwoordigd.

Marshmallow Challenge
Na de eerste vraag (Naar welk tv programma keek jij toen je 12 jaar was?) denken deelnemers met generatiegenoten na over onderwerpen zoals kernkwaliteiten en eigenschappen van een leider die voor hun generatie belangrijk zijn. Daarna wisselt de groepsindeling en zitten de Pokemon-, Beverly Hills 90210-, Dallas- en Swiebertje-fans bij elkaar in de groep. Om te kijken hoe de samenwerking gaat, doen zij de Marshmallow Challenge. Ofwel: bouw een toren van sateprikkels en plakband en zorg dat de marshmallow bovenop het bouwwerk staat.

Meer begrip
Van de vier bouwwerken, staat er nog maar eentje rechtop tijdens de evaluatie van de opdracht. Werk aan de winkel dus. In dezelfde groepssamenstelling praten de deelnemers aansluitend over onderwerpen zoals samenwerken, wat zij kunnen leren van andere generaties en wat zij vanaf nu anders kunnen doen.
De gezamenlijke evaluatie leidt tot een leuke discussie over o.a. het ziekmelden. De workshop leidt bij de meeste deelnemers uiteindelijk vooral tot bewustwording van de verschillen, maar leidt ook zeker tot meer wederzijds begrip.

Dienst Dommelvallei, Locatie Mierlo

Weg met de taaldyspepsie!

Taal: we gebruiken het allemaal. Elke dag, in ons werk, in ons privé-leven. In brieven, in e-mails, in apps. We zijn ons er niet altijd van bewust dat we soms te lange zinnen en te moeilijke woorden gebruiken, woorden die niet iedereen begrijpt. Maar gelukkig hebben we taaldokter Arndt van Ruremonde nog.

Deze taaldokter neemt zijn taak serieus. Hij meet, klopt en luistert. En dan volgt zijn diagnose: het is niet best met ons gesteld. Hij geeft een pilletje hier en een drankje daar en dan moeten de deelnemers op: hij neemt hen – medewerkers van verschillende afdelingen van Geldrop-Mierlo, Nuenen, Son en Breugel, de Dienst Dommelvallei en het A+O fonds Gemeenten – een taaldictee af. Het dictee bestaat uit allemaal zinnen uit de gemeentelijke praktijk. Met lange zinnen, moeilijke woorden en veel tussenzinnen.
Zo kreeg een van de deelnemers aan het dictee laatst een brief van de gemeente onder zijn neus geduwd door zijn moeder. “Ze vroeg aan mij: ‘Snap jij nou wat er staat?’. Het bleek een brief van mijzelf te zijn.”

Te sterk gekruid
De winnares van het Dictee krijgt een verwijzing naar een specialist. De winnares leidt namelijk aan taal-dyspepsie: een verstoring van de taalvaardigheid. Arndt: “Taaldyspepsie is geen aandoening maar meer een verzamelnaam voor symptomen die gepaard gaan met te snel, te veel, te vet en te sterk gekruid taalgebruik. Het komt veel voor en doorgaans krijgt iedereen er wel eens mee te maken, maar is in de meeste gevallen goed te behandelen of te voorkomen.”

Tips
Deelnemers krijgen aan het einde nog een paar tips mee: Zorg ervoor dat je boodschap begrepen wordt. Verplaats je in de lezer. Gebruik woorden die hij begrijpt. En schrijf korte zinnen, niet langer dan twaalf woorden.

Regio Nijmegen, Gemeente Nijmegen

Jobcrafting: Boetseer je eigen baan passend

Tijdens de workshop Jobcrafting in Nijmegen gaan deelnemers met elkaar aan de slag om hun eigen baan te ‘boetseren’ tot een baan die nog beter bij hen past. Dat leidt tot verschillende inzichten.

De deelnemers stonden stil bij hun eigen baan, bij waar ze energie van krijgen en wat energiekillers zijn. De workshopleider, Martine van den Hoed (Talent First), gaf vervolgens de opdracht ‘om iemand uit je omgeving te bellen en deze persoon om een top 3 van jouw talenten te vragen’. Deze simpele opdracht leverde enorm veel leuke reacties op die de deelnemers met elkaar deelden. De workshop eindigde met het maken van een concreet actieplan om je eigen baan te boetseren.

Mirjam van Druyten, Beleidsmedewerker Maatschappelijke Ontwikkeling bij de gemeente West Maas en Waal was na afloop blij verrast:“De workshop Jobcrafting bied mij de mogelijkheid om mijn huidige functie af te stoffen en op te poetsen, zodat er weer glans komt. Ik werk al geruime tijd als beleidsmedewerker en zat een beetje vast in mijn functie. De MIJW-werk week zorgt er bij mij voor dat ik weer opnieuw naar mijn functie kijk en deze naar eigen inzicht boetseer.”

Volgens workshopleider Martine van den Hoed helpt Jobcrafting om zelf de regie over je loopbaan te houden. “Het is niet voor mensen die ongelukkig zijn met hun baan. Dan kan je beter naar een andere baan op zoek gaan. Bij Jobcrafting wordt die puzzel niet groter of kleiner. Wel beter passend”.

Banenplein Limburg, Gemeente Weert

Dirty Desk Day

"Ook zo'n behoefte om eens los te breken uit de dagelijkse sleur op het werk?” Met deze aankondiging wordt de workshop Dirty Desk Day aangeprezen. Deelnemers van verschillende gemeenten achter Banenplein Limburg zitten wat onwennig in een kring. Wat zou deze workshop inhouden? "Het werk is af en toe best zwaar, er gebeuren soms nare dingen in de gemeente. Ik wil er wel eens wat luchtigheid in brengen. Gewoon, voor mijzelf”, aldus een van de deelnemers.

Workshopleider Jacky van de Goor zet de deelnemers aan het werk. Geen theorie, maar doen! Best spannend. Met opdrachten om contact te maken op een andere manier: door iemands naam steeds te noemen, super positief te zijn, steeds een high five te geven. Daarna ervaren de deelenemers wat het is om steeds ‘ja, maar’ te zeggen of juist ‘ja, leuk!’ en klakkeloos te volgen wat de ander voorstelt. In beide gevallen is er eigenlijk maar één verantwoordelijk. En dat is niet zoals gemeenten tegenwoordig moeten werken. Daar moet je samen aan de slag.
En dat hebben de deelnemers gelukkig ook geoefend door het voorstel van ‘de ander’ uit te bouwen (‘ja, en’). Het resultaat: deelnemers lopen samen verwonderd door de ruimte en zien daardoor nieuwe dingen. Er is zoveel meer dan je al wist.
De mooiste oefening was het spelen: niet eerst denken, maar gewoon doen. Frummelen met een koffiefilterzakje en dan blijkt dat anderen in jouw gefrummel iets zien wat jij nog niet ziet.

Het was zeker luchtig, deze workshop. Maar met een diepere bedoeling. De boodschap: om nieuwe dingen te laten ontstaan moet je af en toe out of the box denken, helpt het om je wat positiever voor te doen dan je je voelt, om ‘ja, en’ te doen en voort te borduren op de ideeën van anderen. Dan ontstaan er mooie dingen. Samen!

Talentenregio, Dronten

Zo word je drukte de baas

Hoe voorkomen we dat we een slaaf worden van onze eigen drukte? En hoe voorkomen we dat deze energievreter een negatieve invloed heeft op onze vitaliteit?

Tijdens de afsluiting van de Meester in je Werk-week in Dronten, konden de deelnemers uit de Talentenregio aan de slag met hun eigen vitaliteit. Nederland is druk. We hebben last van kuddegedrag. Daardoor is het moeilijk in actie te komen en om het anders te doen. We zijn bovendien gericht op korte termijnresultaten.

Drukte is daarbij een energievreter en heeft een negatieve invloed op onze vitaliteit en energie. Hoe word je deze drukte de baas? Drie tips:

1. Laat de controle los (drang naar perfect zijn). Iedereen mag fouten maken.
2. Geef gerichte aandacht: wat is echt belangrijk?
3. Durf niks te doen en ‘nee’ te zeggen. Durf te kiezen. Neem ruimte om na te denken.

Wat deelnemers aan deze workshop gaan doen om de drukte de baas te worden? Peter Heuver (Talentenregio): "Ik heb mijn email van mijn telefoon gehaald. Als ik nu mijn email wil checken, is dat een bewuste keuze. Ik merk dat dat mij rust geeft." Ook Dorine Springer (Talentenregio) heeft een bruikbare tip: "Ik zorg ervoor dat er tot uiterlijk 15.00 uur afspraken in mijn agenda gepland staan. De tijd die ik daarna nog heb besteed ik aan waar ik op dat moment behoefte aan heb."