DINSDAG JOURNAAL

Dinsdag 14 november 2017

Maarten van der Weijden trekt lessen uit zijn gouden race

‘Succes is niet maakbaar, maar…’

In 2008 haalde Maarten van der Weijden goud op de olympische spelen, op het onderdeel 10 kilometer zwemmen. In Capelle aan den IJssel opende hij gisteren de ‘Meester in je Werk-week’. Zijn boodschap: Succes is niet maakbaar. Hij voegde daar wel een duidelijke ‘maar’ aan toe. Weten wat die ‘maar’ is? Lees dan op 21 november het verslag van zijn inspiratiesessie in het e-zine over de Meester in je Werk-week.

Bloemen, een bril en een vulpen…

Wat hebben een bos bloemen, een vulpen en een bril te maken met vakmanschap? Aart Boele (gemeentesecretaris Krimpen aan den IJssel), Karin Sleeking (directeur A+O Fonds Gemeenten) en Anne de Baat (gemeentesecretaris Capelle aan den IJssel) legden dat haarfijn uit tijdens de opening van de Meester in je Werk-week, gisteren in Capelle aan den IJssel. Lees erover in het e-zine dat 21 november verschijnt.

Collega’s tippen collega’s

Meesterlijke boodschap

“Durf risico’s te nemen, daag jezelf constant uit, voorkom stilstand (want dat is achteruitgang) en blijf ontwikkelingen in de samenleving volgen.”

Kevin Kies en Jan Willem Groenink, gemeente Capelle aan den IJssel

DINSDAG AGENDA:

Onze tips voor vandaag

9 Geheimen van Blue Zones

GR de Bevelanden, 10.00 uur

Er zijn vijf plekken op de wereld waar mensen gelukkiger zijn, gezonder zijn en langer leven. Want wat maakt dat mensen in deze Blue Zones ouder worden, gezonder en gelukkiger zijn?

7 bronnen van werkplezier

Gemeente Gouda, 10.30 uur

Met behulp van de ‘7 bronnen van werkplezier’ kun je je eigen werkplezier (her)ontdekken, uitbreiden of op peil houden. Direct toepasbaar in je dagelijkse praktijk.

Werken aan Future workskills

Berg en Dal, locatie Renkum, 9.00 uur

Robotisering, kunstmatige intelligentie, ‘the internet of things’, zelfrijdende auto’s, 3D/4D printing: het kan niet anders of dat betekent iets voor het werk binnen de overheid. En dus voor onze ‘future workskills’.

Zo ontwikkel ik mijn talent!

“Onlangs ben ik van baan veranderd. Nieuw werk betekent dat ik nieuwe talenten moet ontwikkelen. Zo ontwikkel ik mij. Initiatieven als de Meester in je Werk-week vind ik daarbij ook heel nuttig. Ze halen mij uit mijn dagelijkse routine. En bieden vaak volop stof tot nadenken.”

Patricia van Broekhoven, P&O adviseur bij gemeente Capelle aan den IJssel

Over de Meester in je werk-week

De maand november staat voor veel gemeenten in het teken van de Meester in je Werk-week; de landelijke actieweek over loopbaan, persoonlijke ontwikkeling en vakmanschap. In het hele land vinden er tal van activiteiten plaats. Het A+O fonds Gemeenten ondersteunt gemeenten deze week met 180 workshops, trainingen en activiteiten. Daarnaast organiseert het A+O fonds Gemeenten vier grote inspiratiesessies met interessante sprekers.

Lees de uitgebreide verslagen 21 november in het e-zine

Days
Hours
Minutes
Seconds