DONDERDAG JOURNAAL

Donderdag 16 november 2017

Judith Webber creëert ruimte voor nieuwe, leuke dingen:

‘Weg met de non-talenten’

Eigenlijk is het vreemd. Organogrammen van organisaties zijn opgebouwd uit hokjes, met functiebeschrijvingen en competentieprofielen. En in die hokjes komen mensen. Maar eigenlijk past geen mens precies in zo’n hokje. Er is altijd wel iets wat je minder leuk vindt, waar je geen energie van krijgt, wat je niet goed kan. ‘Non-talenten’, noemde Judith Webber dat, gisteren tijdens een inspiratiesessie in Heinkeszand. En van die non-talenten moeten we af. Dat creëert ruimte voor nieuwe, leuke dingen. Hoe je dat doet? Dat lees je in het e-zine over de Meester in je Werk-week dat 21 november verschijnt.

‘Waar krijg ik energie van?’

Ondertussen op Twitter

Op Twitter delen deelnemers massaal hun ervaringen. Drie tweets van woensdag uitgelicht:

Daarom Meester in je Werk-week:

‘Even stilstaan bij je eigen ontwikkeling’

DONDERDAG AGENDA:

Onze tips voor vandaag

Lenig denken

Talentenregio Zwolle, 13.30 uur

De wereld om ons heen verandert razendsnel. De kunst is om daar flexibel op in te spelen, om lenig te denken. Denken in kansen, creatief waarnemen en het wisselen van perspectief komen aan de orde. De workshop heeft een interactief karakter: oefenen en doen in een positieve sfeer.

SLiM! Show

Werken in West-Brabant, 13.30 uur

Ervaar je regelmatig stress? Zoek je naar de juiste balans tussen werk en privé? Wil jij meer persoonlijke grip op je leven? Of heb je zin in frisse inspiratie? Dan is de SLiM! show echt iets voor jou! Daar ontdek je je nr. 1 talent en leer je hoe je elke dag bezield kunt leven en werken.

Met werkervaring naar diploma

Veiligheidsregio Utrecht, 13.00 uur

‘Ik heb al zoveel ervaring. Moet ik dan echt nog een hele opleiding doen?’ ‘Mijn werkervaring laten erkennen? Hoe werkt dat dan?’ Dergelijke vragen komen vaak voor in EVC trajecten. Deze workshop is voor mensen die veel werkervaring hebben, maar geen diploma hebben om dit aan te tonen.

Over de Meester in je Werk-week

November staat voor veel gemeenten in het teken van de Meester in je Werk-week; de landelijke actieweek over loopbaan, persoonlijke ontwikkeling en vakmanschap. In het hele land vinden er tal van activiteiten plaats. Het A+O fonds Gemeenten ondersteunt gemeenten deze week met 180 workshops, trainingen en activiteiten. Daarnaast organiseert het A+O fonds Gemeenten vier grote inspiratiesessies met interessante sprekers. Lees hier vanaf 21 november het verslag van de Meester in je Werk-week.

Lees de uitgebreide verslagen 21 november in het e-zine

Days
Hours
Minutes
Seconds