VRIJDAG JOURNAAL

Vrijdag 17 november 2017

Patrick van Veen, gedragsbioloog en eigenaar van Apemanagement:

‘We moeten meer vlooien’

Wat organisaties kunnen leren van de apenwereld? Heel veel! Om te beginnen dat we meer moeten vlooien. Want apen vlooien niet omdat ze vlooien of parasieten hebben. Die hebben ze namelijk niet. Ze plukken aan elkaar om veiligheid te creëren, zich prettig en vertrouwd te voelen. Oké, het vlooien vervangen we door een kop koffie en een praatje. Investeer in relaties wil Patrick van Veen maar zeggen. “Geen tijd voor? Dan lees je je mail maar eens niet.” Benieuwd naar de andere tips? Lees dan het e-zine dat 21 november verschijnt.

‘Eerlijk in de spiegel’

Op de foto voor LinkedIn!

De fotografen van het A+O Fonds Gemeenten reizen tijdens de Meester in je Werk-week het hele land door om ambtenaren op de foto te zetten. Zoals hier in Deventer. Het ontvangen portret (via de mail) kan worden gebruikt voor profielen zoals die van LinkedIn, interne personeelsbestanden of voor sollicitaties.

Daarom Meester in je Werk-week:

Ochtend goed besteed

VRIJDAG AGENDA:

Onze tips voor vandaag

De kracht van netwerken

Gemeente Alphen a/d Rijn, 9.30 uur

Standaard afwijzingen, helemaal geen antwoord bij solliciteren of het gevoel ‘vast’ te zitten in je huidige werk? Voor mensen die weten wat ze willen, kan oriënterend netwerken zeer effectief zijn.

Nudging

Talentenregio Steenwijkerland, 9.30 uur

Het is hoog tijd voor ‘omgekeerd beïnvloeden’. Hoe kun je als overheid de burger bij het maken van keuzes een ‘nudge’, een zetje in de rug, geven zónder de autonomie van de burger uit het oog te verliezen?

Pitchen als Obama

Servicecentrum Drechtstede (locatie Sliedrecht), 9.30 uur

Het timen van je speech, het publiek boeien en hun aandacht vasthouden door op de juiste manier te spreken en te presenteren? Barack Obama had deze gave. Een gave die aan te leren is. In deze workshop gaan we dat doen.

Over de Meester in je Werk-week

November staat voor veel gemeenten in het teken van de Meester in je Werk-week; de landelijke actieweek over loopbaan, persoonlijke ontwikkeling en vakmanschap. In het hele land vinden er tal van activiteiten plaats. Het A+O fonds Gemeenten ondersteunt gemeenten deze week met 180 workshops, trainingen en activiteiten. Daarnaast organiseert het A+O fonds Gemeenten vier grote inspiratiesessies met interessante sprekers. Lees hier vanaf 21 november het verslag van de Meester in je Werk-week.

Lees de uitgebreide verslagen 21 november in het e-zine

Days
Hours
Minutes
Seconds