WOENSDAG JOURNAAL

Woensdag 15 november 2017

Katja Staartjens stijgt tot grote hoogte(n):

‘Bergbeklimmen is het leven in een notendop’

Wie een berg van ruim 8.000 meter wil beklimmen, heeft persoonlijk leiderschap nodig. Maar ook een team dat samenwerkt. Onderweg gaat het om ‘reflectie’, om ‘loslaten en versimpelen als je ergens geen invloed op hebt’, om ‘de basis op orde te hebben’ en om commitment. Katja Staartjens weet er alles van. “Bergbeklimmen is het leven in een notendop”, beweert zij. Wat zij daarmee bedoelt? Lees dat 21 november in het e-zine van de Meester in je Werk-week.

‘Alert op automatismen’

Speel ook eens het Passiespel!

Wat is het Passiespel? En waarom heeft het zin om dat spel eens te spelen? In dit korte filmpje geeft Fleur Kruithof de antwoorden. Nieuwsgierig? Neem dan contact op met
A+O Fonds Gemeenten.

Daarom Meester in je Werk-week:

‘Ik zoek meer zingeving’

WOENSDAG AGENDA:

Onze tips voor vandaag

Talentspiegel

Veiligheidsregio Drenthe, 10.00 uur

De TalentSpiegel is bedoeld om mensen bewust te maken van hun eigen loopbaanontwikkeling en de regie die ze daar zelf in hebben. Deelnemers worden door ervaren trainers uitgedaagd om kritisch na te denken over wat ze willen, wie ze zijn en waar hun talenten liggen.

Faciliteren met Lef!

Gemeente Westland, 13.30 uur

Hoe ontwerp je een creatieve sessie? Welke instrumenten en technieken zet je wanneer in? Hoe zorg je voor de juiste dynamiek in de groep? Hoe ziet het na-traject eruit? Tijdens deze workshop maken de deelnemers kennis met de Innovatiewerkplaats en met de 2-daagse training Faciliteren met Lef!

Tao Leiderschap

Gemeente Krimpen a/d IJssel, 14.30 uur

In ons werk komen we met regelmaat lastige situaties tegen. Hoe kun je hier op een effectieve manier mee omgaan? Hoe kun je soepel meebewegen met de ander, zonder je eigen koers te verliezen? De deelnemers aan deze workshop leren de zachte kracht van Tao Leiderschap kennen en in te zetten.

Over de Meester in je Werk-week

November staat voor veel gemeenten in het teken van de Meester in je Werk-week; de landelijke actieweek over loopbaan, persoonlijke ontwikkeling en vakmanschap. In het hele land vinden er tal van activiteiten plaats. Het A+O fonds Gemeenten ondersteunt gemeenten deze week met 180 workshops, trainingen en activiteiten. Daarnaast organiseert het A+O fonds Gemeenten vier grote inspiratiesessies met interessante sprekers. Lees hier vanaf 21 november het verslag van de Meester in je Werk-week.

Lees de uitgebreide verslagen 21 november in het e-zine

Days
Hours
Minutes
Seconds