GA TERUG

Zij werken aan CCSA

Maak kennis met de mensen van het Integraal Project Management-team


Robin Koersen

Programmamanager CCSA

“Ik vertegenwoordig de opdrachtgever, Verkeer- en Watermanagement, en zorg dat er vlot antwoord komt op sturingsvraagstukken. Ik bereid de stuurgroep voor. Ook de samenwerking tussen de betreffende dienstonderdelen en de omgeving is binnen dit project een flinke uitdaging. Verder ben ik eindverantwoordelijk voor de landelijke functies: Het publiekscentrum, scheepvaartverkeerscentrum, test- en opleidingscentrum en het innovatiecentrum Die zetten het scheepvaartverkeersmanagement voor publiek, schippers en verladers op een fantastische manier op de kaart.”

Terug naar boven


Fee Bregman

Projectleider Scheepvaartverkeercentrum Nederland

“Ik zorg ervoor dat een centraal informatieknooppunt voor crisissituaties op vaarwegen wordt ontwikkeld. Ik leg contact met de juiste mensen en projecten en ben ervoor verantwoordelijk dat de juiste onderzoeken voor het SVNL worden uitgevoerd. Dit project draait om informatie ophalen delen en functies elkaar laten versterken.”

Terug naar boven


Ilona Brands

Projectleider innovatiecentrum en test- en opleidingscentrum

“Ik breng in de planfase de behoeftes van de toekomstige gebruikers zo goed mogelijk in kaart. Je kunt vanaf je bureaustoel wel iets ontwerpen, maar werkt het ook in de praktijk? We moeten de integraliteit van de landelijke functies goed in het achterhoofd houden. Ze komen niet voor niets in één gebouw.”

Terug naar boven


Tom Goemans

Projectleider bezoekerscentrum

“Het publiekscentrum wordt een van de meest zichtbare onderdelen van de CCSA. Ik zorg voor een goede visievorming en doe dat met zo veel mogelijk interne en externe input. Zo ga ik voor inspiratie ook langs bij andere publiekscentra en musea. Het publiekscentrum moet mensen gaan inspireren, echt een experience bieden. Met horeca erbij. Normaal zijn objecten gesloten voor publiek. Dit krijgt een functie midden in Amsterdam. Voor mij als planoloog superinteressant.”

Terug naar boven


Martin Bouma

Projectmanager CCSA

“Ik leid in opdracht van Verkeer- en Watermanagement de planfase én de uitvoering. In de planfase kan ik zo al risico’s in de uitvoering voor zijn. Ik doe dat met het projectteam waarin collega’s van verschillende diensten zitten. CCSA vind ik een heel mooi project: het gaat over civiele techniek, werktuigbouwkunde én elektrotechniek in de breedste zin.”

Terug naar boven


Andrea van der Kerk

Omgevingsmanager

“Ik zorg voor draagvlak en voor een goede samenwerking tussen interne en externe partijen - schippers, de gemeente Amsterdam, toekomstige omwonenden. Intern stemmen we dit project goed af met andere Rijkswaterstaat-projecten in het gebied. Er gebeurt daar veel op land en water. Die complexiteit maakt het voor mij interessant.”

Terug naar boven


Sanne Mooij

Manager projectbeheersing

“Met mijn team zorg ik ervoor dat planningen, financiën en risicodossiers actueel zijn en dat iedereen input geeft. Ik doe dus vooral intern werk, maar soms krijg ik vragen van externen. Veel objecten ken ik al, doordat mijn ouders een boot hebben. Toen ik bij Rijkswaterstaat kwam, was ik bekender met nat dan met droog.”

Terug naar boven


Rex van der Boom

Coördinerend adviseur industriële ontwikkeling

“Voor het proces van centrale bediening en begeleiding moet een vertaalslag komen naar de toekomst. Dat leid ik. Ik schakel met huidige spelers en neem mee wat het organisatorisch gaat betekenen. Zelf ben ik een enorme watersporter. Prachtig als ik over tien jaar zelf misschien erdoorheen vaar.”

Terug naar boven


Sebe Vogel

Contractmanager

“Ik ben met mijn team verantwoordelijk voor inkoop en contracten. We zorgen voor het contracteren van externe partijen voor de benodigde onderzoeken en ontwerpen voor onder andere industriële automatisering en gebiedsinpassing. We kijken naar mogelijkheden en risico’s in het project en bereiden de planuitvoeringsfase voor. Zelf woon ik in Spaarndam, naast een aantal aan te sluiten objecten.”

Terug naar boven


Maarten Oliedam

Manager Techniek

“Wat aan technische zaken nodig is, daar zorg ik voor. Ik ben al in de planfase betrokken, dat is nieuw. En goed: hoe eerder ik meedenk, hoe eerder haalbaarheid duidelijk is en draagvlak groeit. Ik moet wel het project afbakenen. Leuk vind ik dat oude objecten efficiënt gebruikt worden én er een nieuw gebouw op een mooie plek komt.”

Terug naar boven


Bert Wigchert

Themaleider objecten en transmissie

“25 objecten die nu nog lokaal bediend worden, moeten aansluiten op een centrale bediening. Alle info moet tijdig aankomen. En ‘the show must go on’, maar wel veilig. Je gaat van een abstract niveau naar technische uitvoering. Dat vind ik interessant.”

Terug naar boven


Okke van den Broek

Themaleider Gebouw

Op de kop van Zeeburgereiland in Amsterdam komt een iconisch nieuw gebouw van Rijkswaterstaat, waar alle aspecten van het project CCSA op integrale wijze bij elkaar komen. Ik sta voor een succesvolle ontwikkeling en realisatie van een inspirerend, toekomstgericht en duurzaam gebouw, waar gebruikers, bezoekers en omwonenden trots op zijn.

Terug naar boven

GA TERUG