Gesprekken in de interactiemarkt

Natuurlijk kom je naar een congres om kennis op te doen. Maar je wilt ook inzichten uitwisselen en wensen bespreken. Wat kan jij doen voor de ander? En wat kan een ander voor jou betekenen? Je hoort het in de A+O interactiemarkt.
In de supermarkt stonden (virtuele) producten van bedrijven die de workshops verzorgden en een greep uit het A+O aanbod.

Dagvoorzitter Harry Piekema was weer even de supermarktmanager waar we hem van kennen. Tien jaar lang was hij het enthousiaste gezicht van de Albert Heijn-reclame. In de Kromhouthal nodigde hij de bezoekers uit met elkaar in gesprek te gaan.

Omgeven door kassameisjes en vakkenvullers vroeg Piekema – voor de gelegenheid in stofjas – de deelnemers drie tot vijf wensen op te schrijven waarover ze wilden praten. Zo konden bezoekers elkaar helpen de wensen te vervullen. Vanaf het moment dat de supermarkt officieel was geopend bleek dat een succesformule.

Harry Piekema

Mag ik u iets vragen?

Harry Piekema, bedrijfsleider in de Interactiemarkt inventariseert waar de gesprekken over gaan in de Interactiemarkt. “Is er al iets van je wens uitgekomen?”

film gemaakt door: FVE film

waarover praten zij?

Katja Soyke, Vekoma Rides Engineering
Armand Crutzen, Faurecia Automotive Seating

Onderwerp: een nieuwe baan

Crutzen: “Per oktober van dit jaar stopt het bedrijf waar ik werk. Daarover ging dit gesprek. Ik moet op zoek naar iets anders.”
Soyke: “Ik ben benieuwd wat zijn uitgangssituatie is. Dat is ook mijn taak als hr-professional: doorvragen, een beeld krijgen.”
Crutzen: “Ik voel geen stress, maar die einddatum komt wel. Maar als ik ga zoeken op de arbeidsmarkt wil ik wel de goede beslissing nemen. Een baan op het juiste niveau, bij het juiste bedrijf en met de juiste werkzaamheden. Dus is het onder woorden brengen van wensen wel een goede start.”

Jan de Jong, GO-college MBO Techniek
Farid el Bouchehati, S-BB

Onderwerp: examinering

De Jong: “We hebben het over de relatie onderwijs en arbeidsmarkt. En dan vooral over de eindfase.”
El Bouchehati: “Vroeger waren het kenniscentra die de examens afnamen. Examinering ligt nu bij de school. Hoe gaat die om met kwalificatie? Het is toch een beetje de slager die zijn eigen vlees keurt.”
De Jong: “Misschien is het helemaal geen slecht plan om een externe in te huren voor bij de examinering. Dat bevordert de kwaliteit.”