Zorgpact 2017

Wall of fame

Achter elk koploperinitiatief en achter elk regionaal zorgpact staan mensen die trots zijn op wat zij doen. Die vol energie partijen bij elkaar brengen. Zij verdienen hun plek op de Wall of Fame van het Zorgpact.

VIG/MMZ: opleiding Verzorgende

ROC Kop van Noord-Holland, het Horizoncollege en zorginstellingen hebben samen de opleiding Verzorgende IG niveau 3 opgezet. “De tekorten op de arbeidsmarkt waren reden om de koppen bij elkaar te steken”, zegt Petra Moltmaker van ROC Kop van Noord-Holland. “We richten ons op zij-instromers die we in twee jaar opleiden. De vraag van de klant was leidend. Die heeft gemaakt dat de samenwerking met al die partijen is gelukt. Daar ben ik trots op.”

Zorgtrainingscentrum

Onderwijsinstellingen, zorgorganisaties, zorgtechnologische bedrijven en overheden in de regio Zwolle hebben het Zorgtrainingscentrum opgericht. Daar worden vraagstukken op zorg-ethisch vlak, zorg in de wijk en zorgtechnologie samen opgepakt. Ceciel Korsmit, docent/opleider bij Landstede Groep: “Iedereen was positief over het idee, maar het was een hele klus om alle partijen samen te krijgen. Daarvoor heb je mensen nodig die echt energie willen steken in het opleiden van de medewerker van de toekomst. Ik ben trots dat we nu een aantal van die energieke verbinders hebben.”

Als er op de landelijke werkdag een foto van uw koplopersinitiatief of regionaal zorgpact is gemaakt, dan krijgt u die digitaal toegestuurd. Nog niet ontvangen? Neem dan contact op met Heleen Verviers.