GA TERUG

‘Via HalloWerk kan ik zelf op zoek’

Annelies van der Ham, hotel Mariott Den Haag

Wat zijn de ervaringen van werkgevers met HalloWerk, het matchingsplatform waar werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt zich presenteren? Drie werkgevers spreken zich uit. “De uitgebreide zoekfunctie, dat is de grote kracht.”


Annelies van der Ham, Human Resources Manager bij hotel Marriott Den Haag:

‘Extra potentieel’

“Laatst hadden wij iemand nodig voor de spoelkeuken. Ik ben toen op HalloWerk naar geschikte kandidaten gaan zoeken. En dat pakte goed uit. Ik vond een prima kandidaat en mijn accountmanager bij Den Haag Werkt heeft vervolgens het contact met die persoon gelegd. Dat is heel soepel verlopen. Het was onze eerste ervaring met het platform, maar het was wel meteen raak.

HalloWerk heeft een duidelijke zoekfunctie. En de presentatie oogt prettig, met soms een foto van kandidaten erbij. Fijn is bovendien dat het bij HalloWerk niet zozeer om opleidingen draait, maar om wat iemand leuk vindt om te doen. Dat is voor ons heel belangrijk: kandidaten hoeven echt niet altijd een specifieke opleiding afgerond te hebben. Ze moeten er wel zin in hebben om bij ons aan de slag te gaan.

Het fijnste van HalloWerk is dat ik zo de kans krijg om de regie meer in eigen hand te nemen. Vroeger plaatste ik vacatures op sites als ‘Hotelprofessionals’, en dan was het afwachten wie er zou reageren. HalloWerk biedt mij de mogelijkheid om zelf op zoek te gaan. En kandidaten te vinden die anders misschien nooit geweten hadden dat wij bestaan. Via HalloWerk heb ik dus een extra potentieel om uit te putten.”


Edwin Halkes, filiaalmanager C&A Den Haag:

‘Systeem is een beauty’

“Laat ik meteen maar zeggen dat het mij nog niet gelukt is om via HalloWerk aan nieuwe medewerkers te komen. Maar dat gaat vroeg of laat vast gebeuren. Het systeem is namelijk gebruikersvriendelijk en de zoekfunctie is enorm uitgebreid.

Ik selecteer op niveau, beschikbaarheid, of iemand uit de regio komt, contractduur en gewenste werktijden. Binnen een paar muisklikken komen er dan potentiële kandidaten naar mij toe. Dat maakt dit systeem echt een beauty.

Snelheid is voor ons heel belangrijk. Wij hebben namelijk heel hard nieuwe medewerkers nodig. En HalloWerk is een snel hulpmiddel. Voorheen vroegen we onze accountmanager bij Den Haag Werkt om kandidaten voor ons te selecteren. Nu kunnen we zelf aan de slag. En we kunnen direct contact opnemen met personen met wie we een match hebben. Personeel zoeken is echter niet gemakkelijk. En in dit geval is het belangrijk er rekening mee te houden dat de kandidaten enige tijd uit het arbeidsproces zijn.

Belangrijk aandachtspuntje is dat alle gegevens wel up-to-date moeten zijn. Zo ging het laatst mis toen het e-mailadres van een kandidaat niet bleek te kloppen. Ook bleek iemand anders die ik selecteerde inmiddels al een baan te hebben. Maar los daarvan is dit voor ons echt een systeem met potentie. Een platform, waar we vast nog veel aan gaan hebben. Want C&A wil óók graag bijdragen aan een inclusieve arbeidsmarkt.”


Timothy Craig, operationeel manager van schoonmaakbedrijf Heppy World:

‘Zoekfunctie is de kracht’

“Drie jaar geleden zijn we via een accountmanager van Den Haag Werkt bij HalloWerk terecht gekomen. Sindsdien is het platform flink verbeterd en is het een belangrijke bron voor ons om aan nieuw personeel te komen. Ik schat dat we via dit platform al zo’n zes tot tien matches hebben gemaakt.

De zoekfunctie is de kracht van dit platform. Zo hebben wij regelmatig objecten schoon te maken in weekenden en avonduren. Via HalloWerk kan ik heel eenvoudig selecteren op welke dagen, dagdelen en zelfs welke uren iemand wil werken. Dat scheelt mij heel wat belletjes. Ook kan ik nu zelf op zoek naar kandidaten, in plaats van dat ik moet afwachten.

Op HalloWerk geven kandidaten ook aan welke eigenschappen zij bezitten en welke talenten zij in huis hebben. Soms is dat een enorme waslijst en dan zegt mij dat eigenlijk niet zoveel. Het helpt mij in mijn selectieproces als accountmanagers kandidaten kort typeren. ‘Deze kandidaat is pro-actief, vrolijk en welwillend’. Een paar woorden kan al genoeg zijn. Zij kennen de werkzoekenden immers goed. Dat zegt mij dan veel meer.”

Over HalloWerk

HalloWerk is ontwikkeld door de gemeenten Den Haag, Rotterdam en Amsterdam en brengt werkgevers en werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt direct met elkaar in contact. Dat gebeurt via het online platform én persoonlijke dienstverlening. Daarbij zijn motivatie en talenten van kandidaten belangrijker dan diploma’s en werkervaring.

Op het matchingsplatform maken werkzoekenden een profiel aan. Werkgevers kunnen in HalloWerk zelf kandidaten zoeken bij openstaande vacatures. Via zelfservice waar mogelijk en met ondersteuning van de gemeente waar nodig.

Meer weten? Kijk op de website van HalloWerk

GA TERUG