GA TERUG

Minder maar beter

Evenementen en congressen zullen vaker hybride zijn - zowel offline als online. Maar ook beter van kwaliteit. Dat verwachten zowel opdrachtgevers als organisatoren.

Toestemming

Corona heeft overal de nadruk gelegd op kwaliteit. We gingen anders denken over wat vanzelfsprekend leek maar niet meer kon. Zo ook over congressen. “Het rijksbeleid is dat we thuiswerken en als ministerie geen bijeenkomsten houden. Ik moet toestemming krijgen om naar een congres te gaan”, vertelt een rijksambtenaar. “Je wilt dan zeker weten dat het de moeite waard is.”

Krachtenbundeling

Organisaties in dezelfde branche of met overlappende thema’s zouden meer moeten samenwerken, luidt een conclusie. Dan hoeven mensen minder naar conferenties toe en krijgt de kwaliteit een impuls door krachtenbundeling.

Veel bijeenkomsten hóéven ook niet fysiek. Bijvoorbeeld bij kennisdeling. Of ze zijn hybride - offline én online. Dat online deel kan óók beter, móét beter. Geen eenrichtingsverkeer, maar maak gebruik van internet voor interactie. Luister naar de doelgroep. “Ik heb diverse webinars gevolgd, maar nooit werd me van tevoren gevraagd op welke vragen ik antwoorden zou willen.”

White papers

Voorbeelden zijn er. Bij een internationaal bedrijf is al meer interactie. “Tijdens een webinar kunnen mensen vragen stellen of white papers bekijken.” Ook het direct kunnen spreken met iemand die je anders niet zo snel spreekt, wordt als meerwaarde voor een congres gezien. “Dat geeft extra waarde aan online.”

GA TERUG