GA TERUG

Online en offline hand in hand in hybride

Hybride congressen hebben de toekomst. Daarvan is iedereen overtuigd. Maar hoe? Wat levert het deelnemers thuis en in de zaal op? En hoe zorg je voor interactie tussen online en offline? Zeven tips.

Beter benutten

Online congressen hebben een enorm bereik. De online mogelijkheden kunnen nog veel beter benut worden. Voorbeeld: haal van tevoren vragen op bij je deelnemers.

Kennis of netwerken?

Vooral mensen die voornamelijk kennis willen ophalen, kunnen dat prima vanuit huis doen. Mensen die behoefte hebben aan (netwerk)contact komen wel naar je live congres.

Duurzamer

Congressen online organiseren is duurzamer dan veel (internationale) deelnemers naar één plek laten komen. Houd wel rekening met verschillende tijdzones!

Goede voorzitter

Een goed online congres of webinar staat of valt met een goede voorzitter. Er zijn goede ervaringen met een ‘technisch moderator’ naast de moderator. Die houdt bijvoorbeeld vragen van deelnemers bij of biedt één op één technische bijstand.

Momentum

Dit is hét moment om nieuwe formats, volgordes en opstellingen uit te proberen.

Goede wisselwerking

Voor veel mensen is netwerken de belangrijkste reden om naar een congres te gaan. Maar hoe zorg je voor een goede wisselwerking tussen online en offline? Er zijn al mooie voorbeelden zoals online break-out-sessies, chatten en bellen in een videoruimte.

Beleving

Online kun je deels de beleving van een live congres evenaren. Denk aan lunchpakketten die worden thuisbezorgd, zoals Mood4Food biedt, of samen koken en praten.

GA TERUG