'Op zoek naar de ultieme vraag'

Waarom vindt Daan Roovers, filosoof en Denker des Vaderlands en tevens hoofdcurator van het congres 'Raising the Future', het zo belangrijk dat we ons trainen in langetermijndenken? Wat bedoelt schrijver en historicus Philipp Blom als hij stelt dat we toe moeten naar 'een nieuw groot (cultureel) verhaal'? Waarom is het volgens hoogleraar Peter-Paul Verbeek nodig dat we ethiek en techniek meer met elkaar gaan verweven? En waarom pleit journalist en sociaal-geograaf Floor Milikowski voor een herwaardering van het 'kringgesprek'?

Tijdens het middagprogramma 'Raising the Future' gingen de vier curatoren van het congres in gesprek met dagvoorzitter Ruben Maes. Samen gingen zij op zoek naar de ultieme vraag die we onszelf als opvoeders moeten stellen.

GA TERUG

Colofon

‘Raising the Future’ is een initiatief van KINDwijzer, een landelijk netwerk van toonaangevende maatschappelijke kinderopvangorganisaties. Dit magazine is - in nauwe samenwerking met KINDwijzer en Bureau &MAES - samengesteld door het volgende mediateam van Magazine on the Spot:

Redactiecoördinator: Eric Went
Teksten en videoproducties: Karlijn Broekhuizen, Marijn Kramp, René Lamers, Walter van Polanen, Saskia Ridder
Techniek en vormgeving: Loek Weijts

Met dank aan: Petra Janssen en Ruth de Waal (KINDwijzer), Jorn Matena en Maike van Warmerdam (Bureau &MAES) en Eli Vlessing (Bourne-design).