'Samen vernieuwen'

Maandag 1 maart 2021 van 13.00 tot 17.00 uur is het tweede ComeniusFestival voor onderwijsvernieuwers. Met dit hybride evenement vieren we met jullie de ruimte voor onderwijsvernieuwing in het hoger onderwijs.

Kom meer te weten over hoe je studenten leert om te falen, hoe je VR inzet in je onderwijs, ondernemerschapsvaardigheden stimuleert of hoe je in co-creatie met studenten het curriculum vormgeeft. Speel het Bildungspel of ga in gesprek over professionele identiteit. Ontdek de verschillende vernieuwingsprojecten, deel je kennis met andere docenten en ga aan de slag in tracés van het ComeniusNetwerk.

Samen vernieuwen

Het thema van het festival is 'Samen vernieuwen', waarmee we het belang benadrukken van inclusief teamwerk om tot succesvolle onderwijsinnovaties te komen. Succesvol innoveren doe je namelijk in een divers team, waarin ruimte is voor verschillende vaardigheden, disciplines, expertises, sociale en culturele achtergronden.

Hogeronderwijspremie 2021

Festivalmakers delen in maart hun kennis over hun onderwijsinnovatie in ComeniusCircles, Teacher Talks of via een tracé van het netwerk. Aan het eind van de middag wordt voor het eerst de Nederlandse Hogeronderwijspremie 2021 uitgereikt door de demissionaire minister van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap Ingrid van Engelshoven. Zo wil zij bijdragen aan het erkennen en waarderen van hoger onderwijs en onderwijsverbetering verder stimuleren.

Interesse?

Geef je op als festivalganger en nodig je teamleden, collega's en andere geïnteresseerden uit om het festival online bij te wonen. Het festival is vooral interessant voor docenten/onderwijsvernieuwers in het hbo en wo.

Bekijk alvast de website voor het programma.

Colofon

Dit digitale magazine is een uitgave van het NRO

Coördinatie en eindredactie: Eric Went
Teksten: Kelly Irvine, Lotte Kips, Saskia Ridder, Eric Went, Yorick Zegarra
Fotografie: Annick Elzenga
Vormgeving en techniek: Loek Weijts

decoratief element